Tonnyvanderlinden

Het Pad van Schoonheid: Kobido Gezichtsmassage voor Verjonging en Ontspanning

Gezichtsmassages zijn een geweldige manier om de bloedcirculatie in je huid te verbeteren en de productie van collageen en elastine te stimuleren. Maar als het gaat om gezichtsmassages, is er één die boven de rest uitsteekt: Kobido. Dit is geen gewone massage – het is een luxe, traditionele Japanse massagetechniek die al eeuwenlang wordt gebruikt om de huid te verjongen en te verstevigen.

Wat doet Kobido

Maar Kobido is niet alleen goed voor je huid. Het is ook een geweldige manier om te ontspannen en stress te verminderen, wat op zijn beurt weer kan bijdragen aan een gezondere en stralende huid. Tijdens een Kobido-massage wordt er namelijk niet alleen op de huid gewerkt, maar ook op de meridianen en acupressuurpunten in het gezicht, wat een diepe ontspanning teweegbrengt.

Bovendien kan Kobido helpen om de spieren in het gezicht te versterken en te tonen, wat kan bijdragen aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. De massage stimuleert ook de lymfedrainage, waardoor afvalstoffen en overtollig vocht worden afgevoerd en de huid er frisser en helderder uitziet.

Zelf doen, hoe moet dat

Kobido-massages worden meestal uitgevoerd door getrainde professionals en kunnen variëren in lengte en prijs. Maar als je geen toegang hebt tot een professionele behandeling, kun je thuis zelf gezichtsmassages uitvoeren om de voordelen van Kobido te ervaren. Hier zijn een paar stappen:

  1. Ontspan je schouders en haal diep adem, blaas langer uit dan je inademt. Doe dat 3 keer.
  2. Trek je schouders een paar keer op en laat ze ontspannen vallen. De ontspanning zal je gaan zien in je gezicht.
  3. Bij de massage is het belangrijk om van beneden naar boven te werken en van binnen naar buiten. Dat is voor de lymfedrainage.
  4. Maak een combinatie van tappen met je vingertoppen tot kneden tot aaien.
  5. Je moet je huid vertroetelen maar ook zorgen voor een goede doorbloeding.
  6. Daarbij blijft het belangrijk om je schouders te blijven ontspannen. Anders gaan spieren aantrekken en zie je niet dat uitgeruste ontspannen gevoel in je gezicht.
  7. Zorg ervoor dat je in je dagelijks leven niet te veel stress ervaart.
  8. Probeer zo min mogelijk alcohol te drinken en niet te roken.
  9. Ontspanning kan worden bereikt door te lachen, na inspanning te ontspannen en te genieten van kleine dingen in het leven.

Conclusie

Kobido is een effectieve en luxe Japanse massagetechniek die de huid kan verjongen en verstevigen. Het stimuleert de bloedcirculatie, vermindert stress en kan fijne lijntjes en rimpels verminderen. Een gezonde levensstijl met weinig stress, weinig alcohol en niet roken is belangrijk voor een gezonde en stralende huid. Dus kneden maar!

Maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *