Glans & kleur

"Een analyse kan helpen bij het vinden van de juiste kleur en glans die passen bij je huid en deze laten stralen."

Glans

De Glowcircle is een glansanalyse waarbij we kijken naar je innerlijke licht.

Het bestaat uit zeven soorten glans. Daar gebruik ik zeven bijpassende glansdoeken bij. Hiermee analyseer ik welke glans het beste bij je past. Die glans kan je laten terugkomen in stoffen en accessoires.

Het dragen van glans kan op verschillende manieren, zoals door het gebruik van glanzende make-up producten, zoals highlighters of glanzende oogschaduw. Ook kan het dragen van glanzende kleding of accessoires de huid er stralender uit laten zien.

De glans die bij je past is duidelijk zichtbaar. Soms zijn het twee soorten glans. De glanzen zijn: Schitteren, stralen, sprankelen, helder, glanzen, glimmen en gloeien. Je krijgt ook informatie over welke sieraden en stoffen bij je glans horen en in welke hoeveelheid je glans kan dragen. Elke glans bevat ook een eigenschap. Glans is een mooie aanvulling op je kleurenanalyse.

Kleur

Een kleuranalyse onderzoekt welke kleuren het beste bij jou passen op basis van je natuurlijke haarkleur, huidskleur en oogkleur.

Een kleuranalyse onderzoekt welke kleuren het beste bij jou passen op basis van je natuurlijke haarkleur, huidskleur en oogkleur. Hiervoor worden kleurendoeken in verschillende tinten gebruikt die bij jouw gezicht gehouden worden om te bepalen welke kleuren het meest flatterend zijn. Het resulterende kleurenpalet kan gebruikt worden bij het selecteren van kleding, make-up, accessoires en haarkleur.

Het 78 color-systeem is opgebouwd uit 6 kleurkarakteristieken. Per set kragen kijken we welke kleurkarakteristiek versterkt, zoniet dan leggen we de kleurkraag weg. Uiteindelijk zijn er nog een paar kleurkragen over waarmee we de volgorde bepalen. Er onstaat dan jouw kleurenpalet uit eén van de 78 kleurpaletten.

Uiteindelijk krijg je een handige kleurenkaart mee op bankpas formaat, die je kunt gebruiken tijdens het winkelen. Als de kleuren op het kaartje goed matchen met de kleuren van de kleding die je uitkiest, dan is het kledingstuk een goede keus voor jou! Tijdens de analyse zal ik je uitleggen hoe je de kleurenkaart kunt gebruiken en opbouwen, inclusief de kleuren van je basisstukken, combinaties en accessoires.

Contrast

Het contrast van je gezicht is de verhouding tussen de kleur van je huid, ogen en haar. Iedereen heeft verschillend contrast in hun gezicht, variërend van laag contrast tot hoog contrast. Bij laag contrast zijn de kleuren in je gezicht dicht bij elkaar in tint en toon, terwijl bij hoog contrast de kleuren sterk van elkaar verschillen. Dit heeft invloed op welke kleuren je het beste kunt dragen om je natuurlijke schoonheid te accentueren. Een contrastanalyse bepaalt welk contrastniveau je hebt en welke kleuren en prints het beste bij je passen om het contrast in je gezicht te benadrukken. Dit kan bijvoorbeeld door kleding te dragen met een hoger contrast, of door het gebruik van make-up die je natuurlijke kleuren versterkt. Bij het kiezen van prints en structuren in kleding is het belangrijk om rekening te houden met je natuurlijke contrast. Dit heeft te maken met het verschil tussen de kleur van je huid, haar en ogen. Als je een hoog contrast hebt, dus bijvoorbeeld een lichte huid en donker haar, kun je beter kiezen voor prints en structuren met een grotere omvang. Dit komt omdat deze prints en structuren een hoog contrast nodig hebben om op te vallen en niet wegvallen tegen je huid en haar. Als je daarentegen een laag contrast hebt, dus bijvoorbeeld een donkere huid en donker haar, kun je beter kiezen voor prints en structuren met een kleinere omvang. Dit komt omdat deze prints en structuren anders te overheersend kunnen zijn en niet in harmonie zijn met je natuurlijke contrast. Met een analyse kan je zeker 10 jaar vooruit.

Contrast

Het contrast van je gezicht is de verhouding tussen de kleur van je huid, ogen en haar. Iedereen heeft verschillend contrast in hun gezicht, variërend van laag contrast tot hoog contrast.
Bij laag contrast zijn de kleuren in je gezicht dicht bij elkaar in tint en toon, terwijl bij hoog contrast de kleuren sterk van elkaar verschillen. Dit heeft invloed op welke kleuren je het beste kunt dragen om je natuurlijke schoonheid te accentueren.

Een contrastanalyse bepaalt welk contrastniveau je hebt en welke kleuren en prints het beste bij je passen om het contrast in je gezicht te benadrukken. Dit kan bijvoorbeeld door kleding te dragen met een hoger contrast, of door het gebruik van make-up die je natuurlijke kleuren versterkt. Bij het kiezen van prints en structuren in kleding is het belangrijk om rekening te houden met je natuurlijke contrast. Dit heeft te maken met het verschil tussen de kleur van je huid, haar en ogen.

Als je een hoog contrast hebt, dus bijvoorbeeld een lichte huid en donker haar, kun je beter kiezen voor prints en structuren met een grotere omvang. Dit komt omdat deze prints en structuren een hoog contrast nodig hebben om op te vallen en niet wegvallen tegen je huid en haar. Als je daarentegen een laag contrast hebt, dus bijvoorbeeld een donkere huid en donker haar, kun je beter kiezen voor prints en structuren met een kleinere omvang. Dit komt omdat deze prints en structuren anders te overheersend kunnen zijn en niet in harmonie zijn met je natuurlijke contrast. Met een analyse kan je zeker 10 jaar vooruit.

Tarieven

Kleur en -contrastanalyse inclusief kleurenkaartje;

180 min.

€147

ca 2,5/3 uur aan huis

2 personen: Kleur en -contrastanalyse inclusief kleurenkaartje;

180 min.

€100 p.p

ca 2,5/3 uur aan huis

4 personen: Kleur en -contrastanalyse inclusief kleurenkaartje;

180 min.

€75 p.p

ca 2,5/3 uur aan huis
(dit is een verkorte kleurenanalyse)

Glansanalyse inclusief handout

90 min.

€75

ca 1,5 uur aan huis

2 personen: Glansanalyse inclusief handout

90 min.

€100 p.p

ca 1,5 uur aan huis

4 personen: Glansanalyse inclusief handout

90 min.

€75 p.p

ca 1,5 uur aan huis
(dit is een verkorte glansnanalyse)

Trioanalyse

2 dagen

€395

Twee dagdelen aan huis met garderobecheck op kleur, glans en -contrastanalyse.

We maken een analyse van jouw kleur , glans en contrast. Als we jouw paletten kennen, gaan we samen je garderobe nalopen. We kijken of het nodig is om en hoe we het nieuwe palet kunnen toevoegen aan je kleding.

  • Dat is inclusief handout, kleurenkaartje en garderobecheck.
  • Aanpassingen bedenken om glans, kleur en contrast toe te passen aan je bestaande garderobe.
  • Evt kunnen we de kleding aanpassen.(aanpassingen niet meeberekend)

Reiskosten

0-14 km

45 min.

€0

15-20 km

45 min.

€15

20-35 km

45 min.

€20

35-60 km

45 min.

€25

image0 (9)

Wat zeggen mijn klanten?

5/5

Een kunstzinnige, creatieve, veelzijdige, fantasierijke goochelaar, een goede beschrijving van Tonny van der Linden. Ze heeft mijn kledingstukken een nieuwe toekomst gegeven en mij een nieuwe outfit. Het hing maar te hangen. Ik wist niet wat ermee te doen, maar weggooien of -geven vond ik ook zonde. Aan de hand van een kleurentest en persoonlijkheidstestjes, haar kijk op mij en mijn werk, heeft ze ‘geknipt en geplakt’ gegoocheld. Met een geweldig resultaat. Hergebruik, wat ik heel belangrijk vind, en nieuwe, unieke, bij mij passende kleren.
Marije Scheeren

Tonny heeft een kleuranalyse bij mij gedaan. Dit was een heel nuttig, leerzaam proces. Ze heeft een fijne manier van benaderen. Het ging op een gestructureerde manier, wat het erg inzichtelijk en concreet maakte. Van te voren kreeg ik opdrachten om thuis te maken, om een betere indruk te krijgen hoe ik zou willen overkomen op werk- en privégebied d.m.v. kleur. Ik heb veel geleerd over wat kleurtonen doet met mijn gezicht, ogen maar ook kleuren die passen bij mijn karakter. En wat het effect is van kleur. Het heeft me bewuster gemaakt van de interactie van die kleuren, maar van ook bijvoorbeeld wat patronen en glans met je kan doen. Dat maakt het kiezen van de juiste kleding in de toekomst eenvoudiger. Zo heb ik bijvoorbeeld kleding uit mijn garderobe weggedaan en bij Tonny achtergelaten voor hergebruik. Ik zag dat de kleur van de kleding niet meer paste.

Aan het einde van de sessie kreeg ik een persoonlijk kleurenkaartje mee; een heel praktisch geheugensteuntje. Een aanrader dus!
Ton Berkvens